Laden...

Verdachte van verkoop witte heroïne uit voorlopige hechtenis

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Verdachte van verkoop witte heroïne uit voorlopige hechtenis
Amsterdam, 20 april 2015

De man die er van wordt verdacht witte heroïne te hebben verkocht aan Deense toeristen mag zijn proces in vrijheid afwachten. Er zijn niet voldoende ernstige bezwaren voor de beschuldiging voor poging tot doodslag of het toebrengen van zwaar letsel om de man in voorlopige hechtenis te houden. Dat heeft de rechtbank vandaag bepaald.

 
In februari van dit jaar werden drie Deense toeristen onwel na het gebruik van witte heroïne waarvan ze dachten dat het cocaïne was. De 42-jarige verdachte meldde zich bij de politie als verkoper van de drugs, nadat hij zichzelf op televisiebeelden had herkend. De man beweert dat hij niet wist dat hij witte heroïne verkocht: hij dacht dat hij cocaïne verhandelde.
 
De man werd daarop in bewaring gesteld door de rechter-commissaris. Na de wettelijke termijn van twee weken heeft de rechtbank zich vandaag gebogen over de vraag of de man nog langer in voorlopige hechtenis moet blijven.
 
De rechtbank oordeelt dat er niet voldoende ernstige bezwaren zijn voor de beschuldiging voor poging tot doodslag of het toebrengen van zwaar letsel: er zijn onvoldoende aanwijzingen dat de man wist of had kunnen weten dat hij heroïne verkocht in plaats van cocaïne.

Meer informatie

Voor vragen kunt u bellen met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 020 - 5412882.

Uitspraken