Laden...

Verdachten Marengo blijven in voorlopige hechtenis; extra zitting op 13 oktober

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Verdachten Marengo blijven in voorlopige hechtenis; extra zitting op 13 oktober
Amsterdam, 23 september 2021

Alle drie de verdachten in de strafzaak Marengo voor wie tijdens de afgelopen regiezitting een verzoek was gedaan om de voorlopige hechtenis op te heffen of te schorsen, blijven vastzitten.

Voorlopige hechtenis duurt voort

De rechtbank komt tot de conclusie dat er ten aanzien van alle verdachten nog altijd voldoende ernstige bezwaren en gronden zijn om de voorlopige hechtenis voort te laten duren. Ook een verzoek van een van de verdachten om het contactverbod met zijn broer te laten vervallen, wordt afgewezen.

Extra zitting op 13 oktober

Op woensdag 13 oktober zal in de strafzaak een extra zitting worden gehouden. Het Openbaar Ministerie zal uiterlijk op 5 oktober schriftelijk reageren op de onderzoekswensen die de verdediging tijdens de afgelopen zittingsdagen heeft ingediend. Op de zitting van 13 oktober zullen de partijen de gelegenheid krijgen om nader over de onderzoekswensen te spreken. 

De zitting start de 13e om 10.00 uur en wordt gehouden in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam Osdorp. Pers en publiek dienen zich van tevoren aan te melden via info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 11 oktober 12.00 uur.

Meer informatie

Voor meer informatie, bel de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088 361 14 40, of stuur een e-mail naar info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.

Uitspraken