Laden...

Verdachten Marengo blijven vastzitten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Verdachten Marengo blijven vastzitten
Amsterdam, 19 april 2021

De vier verdachten in de strafzaak Marengo namens wie tijdens de regiezitting op vrijdag 16 april een verzoek was ingediend om de voorlopige hechtenis op te heffen of te schorsen, blijven voorlopig vastzitten. Het verzoek tot wijziging van de schorsingsvoorwaarden van een vijfde, reeds geschorste verdachte, zodat hij contact zou kunnen hebben met zijn broer, is ook afgewezen.

Ernstige bezwaren en gronden onverminderd aanwezig

In alle zaken is de rechtbank van oordeel dat de ernstige bezwaren en gronden die aan de voorlopige hechtenis ten grondslag liggen onverminderd aanwezig zijn. De ernst van de feiten waarvoor ernstige bezwaren aanwezig zijn, verenigen zich niet met schorsing van de voorlopige hechtenis. De rechtbank is bovendien van mening dat, daar waar bijzondere persoonlijke omstandigheden werden ingebracht als reden voor schorsing van de voorlopige hechtenis, het belang van strafvordering zwaarder weegt dan de persoonlijke belangen van de verdachten.

Zie ook: deze speciale pagina over Marengo.

Meer informatie

Voor meer informatie, bel de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088 361 14 40, of stuur een e-mail.

Uitspraken