Laden...

Verdachten schietpartij Spa mogen worden overgeleverd aan België

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Verdachten schietpartij Spa mogen worden overgeleverd aan België
Amsterdam, 07 september 2018

De twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij in de Belgische stad Spa, waarbij een politieagent om het leven kwam, mogen worden overgeleverd aan België. Dat heeft de Internationale Rechtshulpkamer (IRK) zojuist bepaald.

Verdacht van moord en poging tot moord

Het schietincident vond plaats op 26 augustus jongstleden. Het Belgische Openbaar Ministerie verdenkt de twee mannen (35 en 38 jaar oud) van het (mede)plegen van moord op de agent en een poging tot moord op een andere agent. Een derde verdachte in de zaak, eveneens een Nederlander, werd kort na het incident al aangehouden in België.

Overlevering wordt toegestaan

Nadat de twee mannen in Nederland waren aangehouden, dienden de Belgische autoriteiten een verzoek tot overlevering in. De twee verdachten verzetten zich hiertegen, onder meer omdat de omschrijving van de verdenking in het Europees Aanhoudingsbevel niet voldoende duidelijk zou zijn. Ook zouden de detentieomstandigheden in de Belgische gevangenissen te slecht zijn om de Nederlanders naartoe te sturen. De rechter gaat hier niet in mee en oordeelt dat er geen redenen zijn om de overlevering te weigeren. De IRK staat dan ook toe dat de twee mannen zo spoedig mogelijk worden overgedragen aan de Belgische autoriteiten.

De verdachten blijven in ieder geval vastzitten tot het moment dat ze aan de Belgische autoriteiten worden overgedragen.

Meer informatie

Voor meer informatie, bel de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 06-15260678.

Uitspraken