Laden...

Vervolg strafzaak 26Mandel: informatie voor pers en publiek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Vervolg strafzaak 26Mandel: informatie voor pers en publiek
Amsterdam, 17 oktober 2022

Op vrijdagochtend 28 oktober 2022 vindt in de Bunker een regiezitting plaats in de strafzaak 26Mandel, waarin advocaat Youssef T. terechtstaat. De zitting start om 10:30 uur. In de middag, vanaf 13:30 uur, start de inhoudelijke behandeling waarbij Ridouan T. wordt gehoord als getuige. Het vervolg van de inhoudelijke behandeling zal in december plaatsvinden.

​Strafzaak 26Mandel

Verdachte Youssef T. wordt er door het Openbaar Ministerie van verdacht dat hij als advocaat van Ridouan T., verdachte in het Marengoproces, ernstige strafbare feiten heeft gepleegd.

Informatie voor de pers

Journalisten die de zitting op 28 oktober 2022 willen bijwonen, dienen zich vooraf aan te melden. Dat kan door een e-mail te sturen naar info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl. Aanmelden kan tot woensdag 26 oktober, 10.00 uur. 

Tijdens het getuigenverhoor in de middag zijn volgens de persrichtlijn beeld- en geluidopnamen niet toegestaan.

Informatie voor belangstellenden

Belangstellenden kunnen de zittingen volgen in een videozaal in de rechtbank Amsterdam aan de Parnassusweg 280. U dient zich aan te melden via publiek.rechtbank.amsterdam@rechtspraak.nl, voor woensdag 26 oktober 2022, 10.00 uur.

Wordt uw aanvraag gehonoreerd, dan dient u zich bij binnenkomst in de rechtbank te identificeren. De naam waarmee u zich aanmeldt, dient gelijk te zijn aan de naam die vermeld staat op uw identiteitsbewijs. Houd hier dus rekening mee bij het aanmelden. In verband met de privacy en de veiligheid van de betrokkenen is er geen livestream van de zitting.

Mobiele apparatuur uit en opgeborgen

In de gehele rechtbank geldt voor publiek een streng verbod op het maken van foto’s en beeld- en geluidsopnames. Publiek dient mobiele telefoons en andere apparatuur in de zittingszaal uit te schakelen en op te bergen. Op naleving van de regels zal worden toegezien door de parketpolitie.

Meer informatie

Meer informatie staat op www.rechtspraak.nl/mandel. Ook kunt u contact opnemen met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088 361 14 40, of stuur een e-mail.

Uitspraken