Laden...

Verzoek opheffing voorlopige hechtenis Holleeder afgewezen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Verzoek opheffing voorlopige hechtenis Holleeder afgewezen
Amsterdam, 28 juni 2018

De voorlopige hechtenis van Willem Holleeder in het eerste dossier van zijn strafzaak, wordt niet opgeheven. De rechtbank heeft het verzoek daartoe van de advocaten van Holleeder afgewezen.

De verdediging diende haar verzoek in na afronding van het eerste dossier in de strafzaak tegen hun cliënt. Hierin staat de verdenking centraal dat Holleeder verantwoordelijk is voor de moord op Cor van Hout en de doodslag op Robert ter Haak. Volgens de verdediging zijn er verschillende alternatieve scenario’s mogelijk waarin anderen dan Holleeder verantwoordelijk zijn voor de dood van de twee mannen. Om die reden zou de voorlopige hechtenis van hun cliënt moeten worden opgeheven.

Ernstige bezwaren blijven bestaan

De rechtbank gaat hier niet in mee. De ernstige bezwaren die destijds tot de voorlopige hechtenis hebben geleid, zijn nog steeds aanwezig. Uit de scenario’s die de verdediging heeft geschetst blijkt dat het goed mogelijk is dat Cor van Hout meerdere problemen had in het criminele milieu waarin hij verkeerde. Echter, geen van deze scenario’s is op dit moment in het licht van het huidige dossier zó aannemelijk, dat daardoor de ernstige bezwaren hun kracht verliezen. Overigens was Holleeder ook bij toewijzing van het verzoek van de advocaten vast blijven zitten, omdat hij vanwege meerdere verdenkingen in voorlopige hechtenis zit.

M​eer informatie

Voor meer informatie, bel de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088 361 14 40, of stuur een e-mail aan: info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.

Uitspraken