Laden...

Volkert van der G. niet terug naar gevangenis

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Volkert van der G. niet terug naar gevangenis
Amsterdam, 06 februari 2017

Volkert van der G. gaat niet voor een jaar terug de gevangenis in.
De rechtbank heeft de vordering van het Openbaar Ministerie om zijn voorwaardelijke invrijheidstelling te herroepen, afgewezen.

Aan de invrijheidstelling van Van der G. in 2014 was onder meer de voorwaarde verbonden dat hij zich regelmatig bij de reclassering moest melden voor een gesprek over zijn privéleven, als onderdeel van zijn re-integratie in de maatschappij. Volgens het OM werkte Van der G. onvoldoende aan deze gesprekken mee en voldeed hij daarmee niet aan de meldplicht.

De rechtbank is het daarmee niet eens. Hoewel sprake is van een moeizaam reclasseringscontact, heeft Van der G. wel basaal antwoord gegeven op de vooraf overeengekomen vragen. In eerdere civiele procedures huldigde het Openbaar Ministerie steeds het standpunt dat een basaal zicht op de re-integratie voldoende is. Het Openbaar Ministerie heeft niet duidelijk kunnen maken waarom dat eerder ingenomen standpunt moet worden verlaten.

De rechtbank oordeelt dat Van der G. dus heeft voldaan aan zijn meldplicht en dat daarmee geen sprake is van overtreding van een van de voorwaarden van zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling.

Uitspraken