Laden...

Voortgang zittingen strafzaak Marengo

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Voortgang zittingen strafzaak Marengo
Amsterdam, 05 maart 2021

Op 11 en 12 maart 2021 vinden er in de extra beveiligde rechtbank De Bunker in Amsterdam-Osdorp twee zittingen plaats in de strafzaak Marengo. De start van de inhoudelijke behandeling staat nu gepland voor maandag 22 maart. Pers en publiek dienen zich voor alle zittingsdagen vooraf aan te melden.

Zittingen 11 en 12 maart

De zitting van 11 maart staat in het teken van de methode van inzage in de PGP-berichten in het dossier. Deze zitting vindt – na een korte openbare opening – naar alle waarschijnlijkheid plaats achter gesloten deuren. De regiezitting van 12 maart is wel openbaar. Dan zal in elk geval gesproken worden over de onderzoekswensen met betrekking tot de PGP-berichten.

Journalisten die de zittingen op 11 en 12 maart willen volgen, dienen zich voor dinsdag 9 maart 12.00 uur aan te melden bij de afdeling Voorlichting en Communicatie van de rechtbank Amsterdam via info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl. Geaccrediteerde pers zal worden verdeeld over de Bunker en de videozalen in de rechtbank aan de Parnassusweg.

Start inhoudelijke behandeling op 22 maart

De start van de inhoudelijke behandeling van de zaak staat nu gepland voor maandag 22 maart. De eerder geplande start op 15 februari moest vorige maand worden uitgesteld.

Op de eerste zittingsdag van de inhoudelijke behandeling worden alle verdachten in de gelegenheid gesteld om te reageren op de verdenkingen. De overige zittingsdagen die al gepland zijn tot aan de zomer van dit jaar staan op de dossierpagina over Marengo. De planning is onder voorbehoud van wijzigingen.

Journalisten die de zittingen vanaf 22 maart willen volgen, dienen zich voor maandag 15 maart om 12.00 uur aan te melden via info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl. Geaccrediteerde pers wordt nog nader geïnformeerd over de gang van zaken tijdens de zittingsdagen en hoe de zitting door de pers kan worden gevolgd.

De rechtbank spant zich ervoor in alle persaanmeldingen te honoreren. Indien het aantal aanmeldingen groter is dan het aantal beschikbare plaatsen, kan het helaas noodzakelijk zijn om het aantal journalisten per medium te beperken.

Informatie voor belangstellenden

Belangstellenden moeten zich voor iedere zittingsdag vooraf aanmelden. Aan de hand van het aantal aanmeldingen van pers en publiek en de beschikbare capaciteit wordt bepaald hoeveel publiek kan worden toegelaten. Let op: wordt uw aanvraag gehonoreerd, dan dient u zich bij aankomst te identificeren. De naam waarmee u zich bij ons aanmeldt, dient gelijk te zijn aan de naam die vermeld staat op uw identiteitsbewijs. Houd hier dus rekening mee bij het invullen van het aanmeldformulier.

Meer informatie

Lees meer over de zaak op https://www.rechtspraak.nl/marengo of neem contact op met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam via 088 361 14 40 of info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.

Uitspraken