Laden...

Derde pro-formazitting strafzaak 26Mandel: informatie voor pers en publiek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Derde pro-formazitting strafzaak 26Mandel: informatie voor pers en publiek
Amsterdam, 23 juni 2022

Op woensdag 6 juli 2022 vindt in de rechtbank Amsterdam de derde pro-formazitting plaats in de strafzaak 26Mandel, waarin advocaat Youssef T. terechtstaat. De zitting start om 09.00 uur in de rechtbank Amsterdam aan de Parnassusweg 280.

Strafzaak 26Mandel

Verdachte Youssef T. wordt er door het Openbaar Ministerie van verdacht dat hij als advocaat van Ridouan T., verdachte in het Marengoproces, ernstige strafbare feiten heeft gepleegd.

Pro-formazitting

Tijdens de pro-formazitting zal in ieder geval worden gesproken over de stand van het onderzoek en over eventuele onderzoekswensen van de advocaten van T. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld.

Informatie voor de pers

Journalisten die de zitting willen bijwonen, dienen zich vooraf aan te melden. Dat kan door een e-mail te sturen naar info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl. Aanmelden kan tot maandag 4 juli om 09.00 uur. 

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling. De pool is in handen van de NOS. Media die van de pool gebruik willen maken, kunnen zich rechtstreeks tot de NOS wenden.

Informatie voor belangstellenden

Belangstellenden die de zitting willen volgen dienen zich vooraf aan te melden via publiek.rechtbank.amsterdam@rechtspraak.nl. Dit kan tot maandag 4 juli om 09.00 uur.

Wordt uw aanvraag gehonoreerd, dan dient u zich bij binnenkomst in de rechtbank te identificeren. De naam waarmee u zich aanmeldt, dient gelijk te zijn aan de naam die vermeld staat op uw identiteitsbewijs. Houd hier dus rekening mee bij het aanmelden.

In verband met de privacy van de betrokkenen is er geen livestream van de zitting.

Mobiele apparatuur uit en opgeborgen

In de gehele rechtbank geldt voor publiek een streng verbod op het maken van foto’s en beeld- en geluidsopnames. Publiek dient mobiele telefoons en andere apparatuur in de zittingszaal uit te schakelen en op te bergen. Op naleving van de regels zal worden toegezien door de parketpolitie.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam, telefoonnummer: 088 361 14 40, of stuur een e-mail.

Uitspraken