Laden...

Pro-formazitting Marengo oktober-november: informatie voor pers en publiek

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Pro-formazitting Marengo oktober-november: informatie voor pers en publiek
Amsterdam, 12 oktober 2020

Op 28 en 29 oktober en 3 en 4 november vindt er in de extra beveiligde rechtbank De Bunker in Amsterdam-Osdorp weer een pro-formazitting plaats in de strafzaak Marengo. Journalisten en belangstellenden die de zitting willen bijwonen dienen zich van tevoren aan te melden.

Tijdens de pro forma worden de zaken van alle 17 verdachten in Marengo gelijktijdig behandeld. De zitting begint alle dagen om 10.00 uur.

Aanwezigheid van de media

Als gevolg van de coronamaatregelen is het aantal plaatsen voor journalisten in de Bunker zeer beperkt. Daarom worden ook in de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam videozalen voor de pers ingericht. Aan de hand van het aantal aanmeldingen en de beschikbare capaciteit worden de media over de twee locaties verdeeld.

Journalisten die de zittingen willen volgen, dienen zich voor donderdag 22 oktober om 12.00 uur aan te melden bij de afdeling Voorlichting en Communicatie via info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl. Geef daarbij aan of u de zitting het liefste bij wil wonen in de Bunker of op de Parnassusweg.

Aanwezigheid van publiek

Vanwege de coronamaatregelen is de Bunker niet voor publiek toegankelijk. Belangstellenden kunnen de zitting wel volgen in een van de videozalen voor de pers, mits er nog plaatsen beschikbaar zijn. Publiek dient zich uiterlijk 2 werkdagen voorafgaand aan de zittingsdag aan te melden via publiek.rechtbank.amsterdam@rechtspraak.nl. Meer informatie vindt u op de coronapagina van de rechtbank.

Opnames van de zitting

Gelet op mogelijke veiligheidsrisico’s voor de procesdeelnemers mogen van de zitting in de Bunker alleen geluidsopnames worden gemaakt. Media die van deze mogelijkheid gebruik willen maken dienen zich aan te melden bij de afdeling Voorlichting & Communicatie. In de rechtbank aan de Parnassusweg mogen geen beeld- of geluidsopnames worden gemaakt.

Meer informatie

Lees meer over de zaak op https://www.rechtspraak.nl/marengo of neem contact op met de afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam via 088 361 14 40 of info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl.