Nieuwe rechtbank Amsterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Over de rechtbank > Nieuwe rechtbank Amsterdam

Tijdelijke rechtbank

Tijdens de nieuwbouw wordt gebruik gemaakt van een tijdelijke rechtbank die in het najaar van 2016 in gebruik is genomen. De hoofdingang is verplaatst naar de tijdelijke rechtbank: toren G aan de Fred. Roeskestraat. De oude hoofdingang van toren F is gesloten. Het adres van de rechtbank blijft ongewijzigd: Parnassusweg 220, 1076 AV, Amsterdam.

 

Bezoekers

De parkeergelegenheid voor bezoekers is vlakbij de rechtbank (betaald). U rijdt de Fred. Roeskestraat in vanaf de Amstelveenseweg. Sla na het uitvaartcentrum rechtsaf. De parkeerplaats vindt u aan uw rechterhand.

Ingang tijdelijke rechtbank Amsterdam 

 

ontwerp rechtbank Amsterdam 

Bouw definitieve rechtbank

De sloop van de torens A t/m D en de voorbereidende bouwwerkzaamheden starten in januari 2017. De bouw van de definitieve rechtbank begint in augustus 2017. Naar verwachting wordt het nieuwe gebouw in 2020 in gebruik genomen. De rechtbank blijft gedurende dit project gewoon functioneren.

 

Hoe groot wordt de nieuwe rechtbank?

De nieuwe rechtbank wordt ongeveer 47.250 m2 voor kantoren, zittingszalen, verhoorkamers en gehechtengebied, exclusief parkeren. Het nieuwe gebouw is 10 lagen hoog.