Laden...

Civiel recht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Over het civiele recht

Als u een conflict heeft met een 'natuurlijke persoon' (een andere burger) of een 'rechtspersoon' (bijvoorbeeld een bv) kunt u de rechtbank inschakelen. De sector civiel recht van de rechtbank behandelt conflicten tussen partijen op het gebied van het civiele (= burgerlijke) recht. Civiel recht wordt ook wel familie- en handelsrecht genoemd. Bij familiezaken is het niet verplicht (wel aan te raden) dat u zich laat bijstaan door een advocaat. Bij handelszaken is dat meestal wel verplicht.

 

 

Mediation

De rechter kan zaken binnen het team familiezaken doorverwijzen naar een 'mediator' (= bemiddelaar). Een mediator is een onafhankelijke persoon die samen met de betrokken partijen op zoek gaat naar een oplossing voor het conflict. Via mediation kunnen conflicten vaak veel sneller worden opgelost, tegen lagere kosten en met betere resultaten voor alle partijen.

 

 

Hoger beroep

Bent u het oneens met de uitspraak van de civiele rechter, dan kunt u in hoger beroep gaan bij het gerechtshof Amsterdam.

 

 

Teams van Sector civiel recht

De sector civiel recht van de rechtbank Amsterdam bestaat uit vier teams en een bedrijfsbureau: