Laden...

Over ons en contact

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

De buurtrechters van de buurtrechtbank Venserpolder behandelen rechtszaken van bewoners van Venserpolder. Dat doen ze niet in de rechtbank Amsterdam, maar in de wijk zelf. De buurtrechters spreken recht met veel aandacht voor de mens en de problemen waarmee hij of zij te maken heeft. Zij vinden dat problemen er zijn om op te lossen.

Over ons en contact

Over de buurtrechter Venserpolder

De buurtrechter Venserpolder is een initiatief van de rechtbank Amsterdam en de gemeente Amsterdam, samen met de politie en het Openbaar Ministerie.
 
Met de buurtrechter willen deze partijen het recht zichtbaarder en toegankelijker maken voor de bewoners van de wijk Venserpolder. Ook zet de buurtrechter zich in voor duurzame oplossingen voor de problemen waar individuele wijkbewoners mee te maken hebben. Dat zal uiteindelijk moeten bijdragen aan een meer weerbare en leefbare wijk.

De buurtrechter maakt binnen de Rechtspraak deel uit van het programma Maatschappelijk Effectieve Rechtspraak. Met dit programma wil de Rechtspraak zo goed mogelijk aansluiten bij de behoeften van rechtzoekenden, in een bredere maatschappelijke context. 

Binnen de gemeente Amsterdam is de buurtrechter ingebed in het programma Weerbaar Amsterdam/Drugscriminaliteit (amsterdam.nl). Ook is de buurtrechter opgenomen in het Masterplan Zuidoost.

Contact

U vindt de buurtrechter Venserpolder aan de Albert Camuslaan 38 in Amsterdam Venserpolder. De buurtrechtbank is geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. 

Iedere maandag is er een zitting (onder voorbehoud van wijzigingen). De zittingen van de buurtrechter zijn openbaar.

U kunt op de volgende manieren in contact komen met de buurtrechter:


Foto: beeldbank gemeente Amsterdam. De buurtrechtbank is gevestigd aan de Albert Camuslaan 38. In het gebouw zijn ook het Wijkactieteam, het Buurtteam en bewonersorganisatie Bloei en Groei gevestigd.