Laden...

Informatie voor professionals

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOver de rechtbank > Buurtrechter Venserpolder > Informatie voor professionals
De buurtrechters van de buurtrechtbank Venserpolder behandelen rechtszaken van bewoners van het volledige postcodegebied 1102. Dat doen ze niet in de rechtbank Amsterdam, maar in de wijk zelf. De buurtrechters spreken recht met veel aandacht voor de mens en de problemen waarmee hij of zij te maken heeft. Zij vinden dat problemen er zijn om op te lossen.

Informatie voor professionals

Buurtrechter inschakelen

Bent u als hulpverlener, regievoerder of toezichthouder actief in het postcodegebied 1102, dan kunt u ervoor kiezen om de buurtrechter in te schakelen als u denkt dat dit de voortgang of effectiviteit van een hulpverlenings- of toezichthouderstraject zal kunnen bevorderen. Dit kan alleen als uw cliënt hier ook mee instemt.

U kunt hier samen voor kiezen als bijvoorbeeld de hulpverlening onvoldoende oplevert of het traject stagneert, als u het met uw cliënt niet eens wordt over de juiste aanpak of als u denkt dat een rechterlijke beslissing of interventie nodig zou kunnen zijn. Door de buurtrechter vroegtijdig in te schakelen, kan voorkomen worden dat de hulpverlening vastloopt en de problemen escaleren.

In een gesprek met u, uw cliënt en eventuele andere betrokken partijen bekijkt de buurtrechter wat ervoor nodig is om de situatie te verbeteren en wat voor rol de buurtrechter hierin kan spelen. Zo nodig worden met alle betrokkenen afspraken gemaakt over de voortgang van het traject.

Foto: beeldbank gemeente Amsterdam. Venserpolder. Foto: beeldbank gemeente Amsterdam

Contact

Wilt u in contact komen met de buurtrechter Venserpolder? Kijk dan op de contactpagina.

Wilt u als professional een familie- of jeugdzaak aanmelden bij de Buurtrechter, stuur dan dit formulier (pdf, 149,9 KB) ingevuld mee bij indiening van het verzoekschrift.