Laden...

Rechtbank Amsterdam, locatie Parnassusweg van binnen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Amsterdam > Rechtbank Amsterdam, locatie Parnassusweg van binnen

Welkom bij rechtbank Amsterdam, locatie Parnassusweg

Hieronder wordt kort beschreven wat u bij uw bezoek aan rechtbank Amsterdam, locatie Parnassusweg kunt verwachten.

  • Als u het gebouw via de schuifdeuren bent binnengekomen, bevindt zich recht voor u de receptie. Hier dient u zich aan te melden met uw dagvaarding of uitnodiging. De receptioniste vertelt u dan waar u moet zijn. Op verzoek dient u hier een legitimatie te kunnen tonen.
  • Links van de receptie bevindt zich de veiligheidscontrole, waar uw tas en kleding worden gecontroleerd. Dit gebeurt aan de hand van deze huisregels.  Net zoals dat op luchthavens gebeurt, is er een scanapparaat voor bagage en een personen-detectiepoortje. Op aanwijzing van een beveiligingsmedewerker moet u uw tas en andere losse spullen in een bakje doen. Ook alle voorwerpen die metalen onderdelen hebben, moeten in een bakje (zoals laptops, mobiele telefoons en sleutels). Deze bakjes gaan daarna op een lopende band door de scanner. Uzelf moet door een detectiepoortje dat links van het scanapparaat staat. Na het poortje kunt u uw spullen weer van de band halen. 
  • Na de veiligheidscontrole gaat u door een draaideur en met de trap of lift naar de eerste verdieping. Hier vindt u de bodebalie en de zittingszalen en -ruimten.
  • Loopt u na de trap rechtdoor, dan komt u bij de bodebalie. U dient zich daar te melden. De bode vertelt u in welke zaal/ruimte u precies moet zijn. Elke zittingszaal heeft een wachtruimte. De bode geeft aan wanneer de zaak start en wijst u, als het zover is, uw plaats in de zittingszaal.