Laden...

Livestream strafzaak hulp bij zelfdoding in georganiseerd verband

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Livestream strafzaak hulp bij zelfdoding in georganiseerd verband
Arnhem, 04 april 2024

Maandag 8 april 2024 start de inhoudelijke behandeling van 'onderzoek Condor'. In dit onderzoek staan 7 verdachten terecht voor het in stand houden van een systeem waarbij onder meer een zelfdodingsmiddel genaamd 'middel X' werd verstrekt. Alle personen die het Openbaar Ministerie vervolgt, hadden een link met de Coöperatie Laatste Wil (CLW). CLW - als rechtspersoon – wordt niet vervolgd. De behandeling van deze zaak vindt plaats in het Paleis van Justitie in Arnhem en is via een livestream te volgen.

Voor de inhoudelijke behandeling trekt de rechtbank 8 zittingsdagen uit. De voorlopige planning staat op deze pagina. Deze is onder voorbehoud, de rechtbank kan de planning aanpassen. De zittingen starten iedere zittingsdag om 09:15 uur.

Livestream

Deze zaak kent een grote hoeveelheid betrokkenen. De rechtbank wil deze mensen een plek bieden in de zittingszaal. Daardoor is het helaas niet mogelijk voor publiek om de zaak in de zittingszaal of op de publieke tribune bij te wonen. Mede om die reden maakt de rechtbank een livestream mogelijk.

Alle andere belangstellenden kunnen de behandeling van de zaak dus alleen volgen via een livestream.

Aanmelden media

Alle journalisten die deze zaak in de zittingszaal willen bijwonen moeten zich vooraf aanmelden door een e-mail te sturen naar mediagld@rechtspraak.nl. Dit geldt voor zowel filmende als schrijvende pers. Ook fotografen en tekenaars moeten zich van tevoren aanmelden.

Deadlines

  • Voor de zittingsdagen in week 15 (8, 9 en 11 april) tot uiterlijk 12:00 uur op vrijdag 5 april
  • Voor de zittingsdagen in week 16 (15, 16 en 18 april) tot uiterlijk 12:00 uur op vrijdag 12 april
  • Voor de zittingsdagen in week 17 (22, 23 april) tot uiterlijk 12:00 uur op vrijdag 19 april

Vragen

  • Journalisten met vragen kunnen contact opnemen met team communicatie van de rechtbank Gelderland, telefoon 088 361 15 20 of via mediagld@rechtspraak.nl
  • Bent u geen journalist maar u hebt wel een vraag? Bel 088 361 20 00 of mail naar kccgelderland@rechtspraak.nl

Uitspraken