Laden...

Politierechter bestraft 8 personen voor betrokkenheid rellen Geldermalsen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Politierechter bestraft 8 personen voor betrokkenheid rellen Geldermalsen
Arnhem, 16 juni 2016

De politierechter veroordeelde vandaag 9 verdachten die betrokken waren bij de rellen in Geldermalsen. De straffen variëren tussen werkstraffen van 80 uur tot een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur. De politierechter sprak 1 verdachte vrij wegens gebrek aan bewijs.

Op 16 december 2015 ontstonden rellen tijdens een raadsvergadering, waarin de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum werd besproken. Afgelopen maandag legde de meervoudige strafkamer van de rechtbank aan 5 verdachten gevangenisstraffen en werkstraffen op. Dezelfde dag werden 9 mannen door de politierechter veroordeeld. Vandaag stonden opnieuw 9 verdachten terecht. De zaak van een 33-jarige man uit Enspijk ging niet door.  

Werkstraffen

Een 30-jarige man uit Waddinxveen kreeg de zwaarste straf van de politierechter. Hij kreeg een werkstraf van 80 uur en een voorwaardelijke celstraf van 1 maand opgelegd. Een 29-jarige man uit Geldermalsen kreeg een taakstraf van 50 uur. Een 19-jarige man uit Culemborg werd veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur, waarvan 40 voorwaardelijk. Een 57-jarige man uit Vlierden, een 54-jarige man uit Geldermalsen en een 34-jarige man uit Tiel kregen allen werkstraffen van 60 uur, waarvan 30 voorwaardelijk opgelegd.

Vrijspraak

Een 25-jarige man uit Heerewaarden werd wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. Een 27-jarige man uit Geldermalsen en een 27-jarige man uit Tiel kregen een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur. Mochten zij binnen 2 jaar toch de fout in gaan, dan worden zij alsnog veroordeeld.

Kinderrechter

Op vrijdag 10 juni verwees de kinderrechter (enkelvoudige kamer) van 6 minderjarige verdachten door naar de meervoudige kamer. Zij moeten zich nu op 11 oktober 2016 voor de rechtbank verantwoorden.

Uitspraken