Laden...

Rechtbank komt tot tussenbeslissing in zaak over tbs-verlenging

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Rechtbank komt tot tussenbeslissing in zaak over tbs-verlenging
Arnhem, 10 september 2021

De rechtbank heropent het onderzoek van 53-jarige man die op 27 november 2018 is veroordeeld voor poging tot doodslag. De rechtbank moest zich buigen over de een mogelijke tbs-verlenging van de man of de mogelijkheid om hem door te plaatsen naar reguliere gezondheidszorg. Omdat er ontwikkelingen zijn heeft de rechtbank beslist om het onderzoek te heropenen en de zaak over ongeveer 3 maanden te hervatten. 

Kort na het gepleegde misdrijf kreeg de man een hartaanval en is zijn gezondheid fors achteruit gegaan. Hierdoor is hij niet in staat zelfstandig te functioneren. Daarom moet worden gezocht naar een passende plek, waar de man goed verzorgd kan worden. 

Onderzoek heropend

Volgens de rechtbank is het zeer de vraag of er bij deze man nog sprake is van herhalingsgevaar en is het van belang dat de man goede zorg krijgt. Daarom wil de rechtbank op de hoogte gehouden worden van de voortgang van de zoektocht naar een passende vervolgplek. Na de zitting op 6 september 2021 kreeg de rechtbank bericht dat de man mogelijk opgenomen kan worden bij een zorginstantie. Als dit bij een observatieafdeling gebeurt, zal dit binnen 3 maanden zijn. Om dit af te wachten, heropent de rechtbank het onderzoek. De officier van justitie kan de zaak over 3 maanden weer aanbrengen. De rechtbank wil dan worden geïnformeerd over de stand van zaken van de vervolgstappen. 

Uitspraken