Laden...

Werkstraffen voor 9 mannen betrokken bij rellen Geldermalsen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Werkstraffen voor 9 mannen betrokken bij rellen Geldermalsen
Arnhem, 15 juni 2016

De politierechter veroordeelde maandag 9 verdachten die betrokken waren bij de rellen in Geldermalsen. 7 van hen kregen een onvoorwaardelijke werkstraf opgelegd, variërend tussen de 80 en 30 uur. De 2 andere verdachten kregen voorwaardelijke werkstraffen van 50 en 40 uur.    

Op 16 december 2015 ontstonden rellen tijdens een raadsvergadering, waarin de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum werd besproken. Afgelopen maandag legde de meervoudige strafkamer van de rechtbank aan 5 verdachten gevangenisstraffen en werkstraffen op.

Openlijk geweld

Een 25-jarige man uit Heukelum kreeg de zwaarste straf van de politierechter. Hij werd voor openlijk geweld veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een geldboete voor het in bezit hebben van een verboden wapen (ploertendoder). Een 52-jarige man uit Meteren (50 uur), een 19-jarige Culemborger (40 uur) en 3 uit Geldermalsen afkomstige mannen van respectievelijk 24 (60 uur), 49 (40 uur) en 50 jaar (70 uur) werden eveneens veroordeeld voor openlijk geweld. Een 25-jarige inwoner van Beesd kreeg een werkstaf van 30 uur opgelegd voor het beledigen van de politie.

Gevolgen

Een 54-jarige man uit Geldermalsen kreeg een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur voor bedreiging met geweld gericht tegen een raadslid. Tot slot werd een 44-jarige man uit Buurmalsen veroordeeld voor mishandeling. Hij kreeg een voorwaardelijke werkstraf van 50 uur opgelegd.

Aanstaande donderdag moeten opnieuw 9 personen zich verantwoorden voor de politierechter.

Uitspraken