Laden...

Gemeenschappelijk verzoek echtscheiding indienen bij rechtbank Limburg? Graag digitaal!

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Limburg > Nieuws > Gemeenschappelijk verzoek echtscheiding indienen bij rechtbank Limburg? Graag digitaal!
Limburg, 01 november 2023
Voor advocaten is het vanaf vandaag maandag 6 november mogelijk om digitaal te procederen in gemeenschappelijke verzoeken tot echtscheidingen via het beveiligde webportaal ‘Mijn Rechtspraak’. Dit kan bij de rechtbanken Limburg, Amsterdam, Rotterdam en Midden-Nederland. Vanaf 5 februari 2024 is het ook mogelijk om bij de andere rechtbanken digitaal te procederen in gemeenschappelijke verzoeken tot echtscheidingen. Om te zorgen dat het digitaal indienen soepel verloopt voor u en ons, vraagt de Rechtspraak u om verzoeken alleen in te dienen bij de voor u gebruikelijke rechtbank. 

Toegang via ‘Mijn Rechtspraak’

Het indienen van een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding kan eenvoudig via het webportaal ‘Mijn Rechtspraak’. Daarmee wordt de toegang tot de Rechtspraak eenvoudiger gemaakt voor procespartijen. Advocaten loggen in via ‘Mijn Rechtspraak’ met de Advocatenpas (app). Wilt u meer weten over digitaal procederen? Bekijk dan de veelgestelde vragen over digitaal procederen bij de Rechtspraak. 

Voordelen digitaal procederen

Digitaal procederen via 'Mijn Rechtspraak' biedt als voordeel dat alle stukken in een digitaal dossier bij elkaar zitten. Dossiers kunnen tijd- en plaatsonafhankelijk worden ingezien. De ontvangst van ieder stuk (of set stukken) wordt digitaal bevestigd. Zo heeft u als advocaat overzichtelijk als uw dossiers op één plek en communiceert u papierloos met de rechtbank.  

Meer informatie en contact

Meer informatie over digitaal procederen in gemeenschappelijke verzoeken tot echtscheidingen vindt u op de pagina rechtspraak.nl/echtscheiding-digitaal. Heeft u vragen over de werking van het webportaal? Neem dan contact op het met Rechtspraak Servicecentrum

Uitspraken