Laden...

Pers rechtbank Midden-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Bezoekinformatie > Pers rechtbank Midden-Nederland

Landelijke persinformatie

Deze persinformatie is aanvullend op de landelijke persinformatie.

 

 

Contactgegevens team communicatie

Pers kan contact opnemen met team communicatie van de rechtbank Midden-Nederland via 088 361 17 88 of midden-nederland@rechtspraak.nl

 

 

Audiovisuele media

Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de afdeling communicatie met audiovisuele apparatuur (film- en videocamera’s, geluids- en opnameapparatuur, fotoapparatuur enz.) de gerechtsgebouwen van de rechtbank Midden-Nederland te betreden. Zonder toestemming mag u geen opnamen maken in de hal, wachtruimten, zittingszalen of andere ruimten van het gerechtsgebouw. Zie verder de persrichtlijnen.

 

 

Beeldmateriaal

Opnamen tijdens zittingen

Voor het maken van opnamen tijdens een zitting dient u zich uiterlijk om 12.00 op de dag voorafgaand aan de zitting te melden bij de afdeling communicatie. De voorlichter zal vervolgens nadere afspraken met u maken. Indien u geen toestemming heeft om opnamen in de zittingszaal te maken, moet u uw apparatuur achterlaten bij de portier. Journalisten mogen - tenzij de voorzitter van de betreffende zaak anders bepaalt - gebruikmaken van mobiele telefoon en/of laptop, mits dit het verloop van de zitting niet stoort.

Beeldbank

In de beeldbank vindt u vrij te gebruiken beeldmateriaal van bestuurders, woordvoerders en gebouwen van rechtbank Midden-Nederland.

 

 

Perskamer

De rechtbank beschikt op de locaties Lelystad en Utrecht over een kleine werkruimte voor de media. Journalisten kunnen hier werken.

 

 

Zittingslijsten en dagvaardingen

Rechtbank Midden-Nederland biedt journalisten de mogelijkheid om informatie over geplande zittingen wekelijks digitaal te ontvangen.

Het aanvragen van deze digitale service (perslijst) kan met het aanvraagformulier persfaciliteiten. Het ingevulde en ondertekende PDF-formulier kan worden opgestuurd naar perslijst@rechtspraak.nl in combinatie met een kopie van een door de Rechtspraak geaccepteerde perskaart (politieperskaart of perskaart Nederlandse Vereniging van Journalisten, overige perskaarten kunnen ter beoordeling worden voorgelegd) of een kopie van een geldige legitimatie.

 

 

Persberichten

De rechtbank verstuurt per e-mail regelmatig persberichten. Journalisten kunnen zich hierop abonneren door een e-mail te sturen naar de afdeling communicatie.

Uitspraken

Uitspraken van zaken die veel publiciteit trekken en/of juridisch interessant zijn, worden zo snel mogelijk op deze site gepubliceerd onder Uitspraken. Kunt u een uitspraak niet vinden? Neem dan contact op met de afdeling communicatie.