Laden...

Eerste pro-formazitting schietpartij Utrecht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Eerste pro-formazitting schietpartij Utrecht
Utrecht, 17 april 2019

De eerste openbare zitting in de strafzaak tegen een 37-jarige man die verdacht wordt van de schietpartij met een terroristisch oogmerk op het 24 Oktoberplein in Utrecht is gepland op maandag 1 juli om 09.30 uur. Het gaat om een zogenoemde pro-formazitting. De zitting vindt plaats bij de rechtbank Midden-Nederland, locatie Utrecht, Vrouwe Justitiaplein 1, 3511 EX Utrecht.

Pro-forma

Tijdens een pro-formazitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. Er zal wel worden gesproken over de stand van het onderzoek, de voorlopige hechtenis van de verdachte en de verdere planning van de behandeling van de strafzaak.

De 37-jarige man uit Utrecht wordt verdacht van onder meer meervoudige moord of doodslag met een terroristisch oogmerk in maart van dit jaar. De raadkamer van de rechtbank besliste al eerder dat de man in voorarrest blijft tot aan de pro-formazitting.

Informatie voor de pers

Vanwege de te verwachten mediabelangstelling verzoeken wij alle vertegenwoordigers van de pers om zich vooraf aan te melden. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 17 juni om 12.00 uur bij de afdeling communicatie van de rechtbank Midden-Nederland via: midden-nederland@rechtspraak.nl.

Informatie voor publiek

De zitting is openbaar en publiek hoeft zich niet vooraf aan te melden. De ruimte voor het publiek in de zittingszaal is echter beperkt. Er is voor het publiek ook een videozaal opengesteld. Als die zalen vol zijn wordt de toegang geweigerd, de rechtbank verleent het publiek toegang op volgorde van binnenkomst. Om het gerechtsgebouw binnen te kunnen gaan is het bezit van een geldig legitimatiebewijs verplicht.

Uitspraken