Laden...

Ontuchtverdachte stichting Kanjer Wens langer in voorarrest

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Ontuchtverdachte stichting Kanjer Wens langer in voorarrest
Utrecht, 25 februari 2022

Een 54-jarige man uit Almere die verdacht wordt in een zedenzaak blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank Midden-Nederland vandaag bepaald. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van het plegen van ontucht met minderjarigen tijdens zijn werk. De man was directeur van de stichting Kanjer Wens.

 De persrechter legt uit


Opnieuw aangehouden

Volgens het Openbaar Ministerie vond de ontucht twee jaar geleden plaats. In juni vorig jaar is de man aangehouden. Hij mocht onder strenge voorwaarden zijn proces in vrijheid afwachten, zijn voorlopige hechtenis was geschorst zoals dat juridisch heet. Eerder deze week is hij opnieuw aangehouden omdat hij zich niet aan de voorwaarden zou hebben gehouden. De officier van justitie heeft daarom vandaag de rechter-commissaris van de rechtbank Midden-Nederland gevraagd om die schorsing van de voorlopige hechtenis ongedaan te maken.

Schorsingsvoorwaarden overtreden

Eén van de opgelegde voorwaarden was dat de man geen enkel contact mocht hebben met minderjarigen. Dit heeft hij toch gehad. Het was slechts een contact bij een voetbalwedstrijd in het bijzijn van andere volwassenen, maar hiermee zijn de voorwaarden overtreden. Daarom heeft de rechter-commissaris besloten de schorsing van de voorlopige hechtenis op te heffen waardoor de man weer vast komt te zitten. Zijn voorlopige hechtenis loopt nu  twee weken. Aan het einde van die termijn kan de officier van justitie de rechtbank verzoeken om hem langer vast te houden.

Lees hier meer over het thema voorarrest

Uitspraken