Rechtbank Midden-Nederland behandelt zaken Vijfheerenlanden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Rechtbank Midden-Nederland behandelt zaken Vijfheerenlanden
Utrecht, 02 januari 2019

Vanaf 1 januari 2019 is de rechtbank Midden-Nederland bevoegd om zaken uit de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden te behandelen. Deze gemeente valt onder de regio Utrecht en zal met name gebruik maken van de zittingslocatie in Utrecht.

Fusie

De gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik fuseren vanaf 1 januari in de gemeente Vijfheerenlanden. Ook is bepaald dat de nieuwe gemeente in de provincie Utrecht komt te liggen. De gefuseerde gemeente Vianen lag in de provincie Utrecht en hoorde al bij het werkgebied van de rechtbank Midden-Nederland. De nieuwe gemeente Vijfheerenlanden telt ongeveer 54.000 inwoners.

170.000 zaken

De rechtbank Midden-Nederland behandelt per jaar ongeveer 170.000 zaken. Het arrondissement Midden-Nederland bestaat uit de provincies Lelystad en Utrecht en het gebied Gooi- en Vechtstreek. In totaal werken er ruim 170 rechters op vier zittingslocaties (Utrecht, Lelystad, Almere en Amersfoort).

Uitspraken

Meest gelezen berichten