Laden...

Rechter-commissaris verlengt voorarrest derde verdachte (dodelijk) geweld Mallorca

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Rechter-commissaris verlengt voorarrest derde verdachte (dodelijk) geweld Mallorca
Utrecht, 16 augustus 2021

De derde man die is aangehouden in de zaak van het onderzoek rondom het (dodelijk) geweld in Mallorca blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank Midden-Nederland verlengt het voorarrest van de 18-jarige man uit Hilversum met 14 dagen, de maximale termijn. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Hilversummer van medeplegen van doodslag, poging doodslag en openlijk geweld op Mallorca.

Verdenking stevig genoeg

Op woensdag 14 juli vonden er meerdere incidenten plaats in El Arenal op het Spaanse eiland Mallorca. De nieuwe verdachte in dit onderzoek wordt, net als de twee andere verdachten, door het OM verdacht van doodslag op een 27-jarige man uit Waddinxveen. Daarnaast wordt hij verdacht van een poging doodslag op 2 anderen en openlijk geweld. De officier van justitie vroeg de rechtbank om zijn voorarrest voor de maximale termijn te verlengen. De rechter-commissaris oordeelde vandaag dat de verdenking stevig genoeg is om hem 14 dagen langer vast te houden.

Vervolg strafzaak

De rechtbank zal na een volgend verzoek van het Openbaar Ministerie binnen 14 dagen opnieuw een beslissing nemen over het voorarrest van de verdachte. Die beslissing wordt genomen door de raadkamer van de rechtbank. De raadkamer kan het voorarrest met maximaal 90 dagen verlengen. Na die periode vindt in de regel de eerste openbare zitting plaats. De twee verdachten die eerder zijn aangehouden moeten donderdag op raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland verschijnen. De zittingen van de rechter-commissaris en de raadkamer zijn achter gesloten deuren.

Lees hier meer over het thema voorarrest.

Uitspraken