Tbs met voorwaarden voor steekpartij in studentenwoning Utrecht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Tbs met voorwaarden voor steekpartij in studentenwoning Utrecht
Utrecht, 19 juli 2018

Een 28-jarige man die zich in augustus 2017 schuldig heeft gemaakt aan een steekpartij in een studentenwoning op de Uithof is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot tbs met voorwaarden. Vandaag is het eindvonnis in deze zaak uitgesproken.

Onverwachte aanvallen

De rechtbank oordeelde op 19 februari 2018 in een tussenvonnis dat hij zich op de bewuste avond in augustus schuldig heeft gemaakt aan een poging tot doodslag. Ook heeft hij zich eerder schuldig gemaakt aan twee mishandelingen en belediging, door iemand in het gezicht te spugen. De eerste mishandeling was in 2016 toen hij in een sportschool een fitness-instructeur meerdere klappen gaf. Een jaar later sloeg hij een collega in de pauze van zijn vakantiebaan. In het tussenvonnis van februari 2018 is het onderzoek heropend omdat er aanvullende rapportage nodig was over de noodzakelijke behandeling van de man.

Kliniek

De man pleegde de strafbare feiten als gevolg van psychotische waanideeën. Hij dacht dat er over hem werd geroddeld of dat hij werd gepest. De man is volledig ontoerekeningsvatbaar is en daarom niet strafbaar. Hij gebruikt sinds een aantal maanden nieuwe medicijnen en werkt mee aan de behandeling. De rechtbank is het met de verdediging en officier van justitie eens dat tbs met voorwaarden voldoende is om de kans op te herhaling te voorkomen. Eén van de voorwaarden is dat hij opgenomen zal worden in een kliniek om verder behandeld te worden voor zijn problematiek. Bij overtreding van de voorwaarden kan de tbs met voorwaarden alsnog worden omgezet in een tbs met dwangverpleging.

Uitspraken

Meest gelezen berichten