Verdachte moord Soest langer vast

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Verdachte moord Soest langer vast
Utrecht, 26 april 2019

Een 56-jarige man uit Soest die verdacht wordt van moord dan wel doodslag en het wegmaken van het stoffelijk overschot van zijn partner blijft 14 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank Midden-Nederland vandaag beslist.

Forensisch onderzoek

De verdachte meldde zich dinsdag 23 april bij de politie met informatie over de vermissing van een vrouw uit Soest. Dit was voor de politie aanleiding om forensisch onderzoek te doen in en rondom de woning. Daar zijn stoffelijke resten gevonden die in de richting wijzen van de vrouw die sinds 28 december werd vermist. De verdachte zit sinds dinsdag vast. De officier van justitie wilde de man langer in voorarrest houden en vroeg de rechter-commissaris om een zogenoemd bevel tot bewaring. De rechter-commissaris oordeelde vandaag dat de verdenkingen stevig genoeg zijn om de man langer vast te houden.

Voorarrest

De rechtbank zal na een volgend verzoek van het Openbaar Ministerie binnen 14 dagen een beslissing nemen over de gevangenhouding van de verdachte. Die beslissing wordt genomen door de raadkamer van de rechtbank. De raadkamer kan de gevangenhouding voor 90 dagen bevelen. De zittingen van de rechter-commissaris en de raadkamer vinden plaats achter gesloten deuren.

Lees hier meer over het thema voorarrest.

Uitspraken

Meest gelezen berichten