Verdachten betrokkenheid dode man Lelystad opnieuw langer vast

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Verdachten betrokkenheid dode man Lelystad opnieuw langer vast
Lelystad, 17 mei 2019

Het voorarrest van de twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 72-jarige man in Lelystad is met 90 dagen verlengd. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland bepaald.

Ernstige bezwaren

Maandag 29 april werd het levenloze lichaam van de man gevonden in een woning aan de Rode Klif in Lelystad. De politie heeft een 48-jarige man uit Lelystad en een 35-jarige  man uit Almere aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood. De raadkamer oordeelt dat de verdenkingen stevig genoeg zijn om de twee langer vast te houden.

Pro-formazitting

Eerder al besliste de rechter-commissaris dat er voldoende reden is om de mannen langer vast te houden. In de regel wordt na uiterlijk 90 dagen een pro-formazitting gepland waar onder andere de voorlopige hechtenis weer aan de orde zal komen. Die zitting is, in tegenstelling tot de zitting van de raadkamer, openbaar.

Lees hier meer over het thema voorarrest.

Uitspraken