Laden...

Voorarrest verdachte (dodelijk) geweld Mallorca maximaal verlengd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Voorarrest verdachte (dodelijk) geweld Mallorca maximaal verlengd
Utrecht, 06 augustus 2021

Het voorarrest van een 19-jarige Hilversummer die verdacht wordt van betrokkenheid bij het dodelijk geweld tegen een 27-jarige man uit Waddinxveen en twee keer poging doodslag in het Spaanse Mallorca is met de maximale termijn van 14 dagen verlengd. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank Midden-Nederland vandaag beslist.

 De persrechter legt uit

Vechtpartijen

In de vroege ochtend van woensdag 14 juli vonden er meerdere incidenten plaats op het Spaanse eiland. Het Openbaar Ministerie verdenkt de 19-jarige man uit Hilversum van betrokkenheid bij verschillende vechtpartijen in El Arenal in Mallorca. De man wordt verdacht van medeplegen van doodslag én hij wordt er van verdacht dat hij twee andere slachtoffers tegen het hoofd heeft geschopt, volgens de officier van justitie tweemaal poging doodslag. De man zit sinds afgelopen woensdag vast. De officier van justitie wilde de man langer in voorarrest houden en vroeg de rechter-commissaris om een zogenoemd bevel tot bewaring. De rechter-commissaris oordeelde vandaag dat de verdenking stevig genoeg is om de man langer vast te houden. De verdachte zit in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact met zijn advocaat mag hebben.

Tweede verdachte

Vandaag werd ook bekend dat er een tweede verdachte is aangehouden. Als de officier van justitie wil dat deze verdachte langer vast blijft zitten, dan zal de officier van justitie ook deze verdachte moeten voorgeleiden aan de rechter-commissaris.

Voorarrest

De rechtbank zal na een volgend verzoek van het Openbaar Ministerie binnen 14 dagen opnieuw een beslissing nemen over het voorarrest van de verdachte. Die beslissing wordt genomen door de raadkamer van de rechtbank. De raadkamer kan het voorarrest met maximaal 90 dagen verlengen. Na die periode vindt in de regel de eerste openbare zitting plaats. De zittingen van de rechter-commissaris en de raadkamer zijn achter gesloten deuren. 

Lees hier meer over het thema voorarrest.

Uitspraken