Laden...

Voormalig directeur stichting Kanjer Wens blijft vastzitten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Voormalig directeur stichting Kanjer Wens blijft vastzitten
Lelystad, 10 maart 2022

Een 54-jarige man uit Almere die verdachte is in een zedenzaak blijft 90 dagen langer vastzitten, op dit moment de maximale termijn. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland vandaag besloten. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van het plegen van ontucht met minderjarigen tijdens zijn werk. De man was directeur van de stichting Kanjer Wens.

Nieuwe beschuldigingen

De raadkamer van de rechtbank oordeelt dat de verdenkingen tegen de man stevig genoeg zijn: er zijn genoeg ernstige bezwaren. Ook is vandaag tijdens de raadkamerzitting het aantal beschuldigingen uitgebreid, zo zijn er zijn meer aangiftes binnengekomen. De rechtbank is dan ook van oordeel dat er genoeg redenen zijn om zijn voorarrest te verlengen. Het verzoek van de advocaat van de man om zijn voorarrest te schorsen, zodat hij op vrije voeten zou komen, is afgewezen.

Vorige maand opnieuw aangehouden

Volgens het Openbaar Ministerie vond de ontucht tot een jaar geleden plaats. In juni vorig jaar is de man aangehouden. Hij mocht onder strenge voorwaarden zijn proces in vrijheid afwachten, zijn voorlopige hechtenis was geschorst zoals dat juridisch heet. In februari is hij opnieuw aangehouden omdat hij zich niet aan de voorwaarden zou hebben gehouden. De rechter-commissaris bepaalde toen al dat de man in elk geval tot aan de zitting van de raadkamer vast blijft zitten.

Zittingen van de raadkamer zijn besloten. De raadkamer van de rechtbank kan het voorarrest voor maximaal 90 dagen verlengen. Daarna vindt in de regel de eerste openbare zitting plaats, meestal is dat een voorbereidende zitting. In deze zaak is nog geen datum voor een volgende zitting gepland.

Lees hier meer over het thema voorarrest

Uitspraken