Laden...

Voortzetting civiele zaak OM tegen motorclub Caloh Wagoh

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Midden-Nederland > Nieuws > Voortzetting civiele zaak OM tegen motorclub Caloh Wagoh
Utrecht, 19 februari 2021

De rechtbank Midden-Nederland gaat op vrijdag 5 maart verder met de inhoudelijke behandeling van de civiele procedure van het Openbaar Ministerie (OM) tegen Caloh Wagoh Main Triad. De zitting start om 9.00 uur in De Bunker: de zwaarbeveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp.

Procedure

In deze procedure heeft het OM een verzoek ingediend om Caloh Wagoh Main Triad te verbieden en te ontbinden omdat de motorclub in strijd zou handelen met de openbare orde. De rechtbank moet beoordelen of dit inderdaad zo is. De mondelinge behandeling van de zaak startte eind vorig jaar. Tijdens de zitting van 14 december heeft het OM het verzoek toegelicht. Op de zitting van 5 maart is het woord aan de belanghebbenden én kunnen partijen op elkaar reageren. Het is nog niet bekend wanneer de rechtbank uitspraak doet.

Pers en publiek

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is er beperkt plek in de zittingszaal. Journalisten moeten zich daarom van tevoren aanmelden. Dit kan tot uiterlijk dinsdag 2 maart, 12.00 uur, bij de afdeling communicatie van de rechtbank Midden-Nederland via: midden-nederland@rechtspraak.nl. Het is nog onduidelijk of er voldoende ruimte is voor publiek. Dit hangt af van de aanwezigheid van procespartijen en journalisten. Publiek kan zich aanmelden. Lees hier meer over hoe je een plek kunt reserveren.

Uitspraken