Laden...

Gerechtsgebouw Almere van binnen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Midden-Nederland > Gerechtsgebouw Almere van binnen

Welkom bij rechtbank Midden-Nederland, locatie Almere

Hieronder wordt kort beschreven wat u bij uw bezoek aan rechtbank Midden-Nederland, locatie Almere kunt verwachten.

  • Als u het gebouw bent binnengekomen, gaat u met de lift naar de rechtbank.
  • Als u uit de lift stapt meldt u zich aan de linkerkant bij de portiersloge. Op verzoek dient u hier een legitimatie te kunnen tonen.
  • Bij de portiersloge treft u ook de veiligheidscontrole aan. Voor de veiligheid van iedereen in het gebouw wordt hier uw tas en kleding gecontroleerd. Dit gebeurt aan de hand van deze huisregels.
    Net zoals dat op luchthavens gebeurt, is er een scanapparaat voor bagage en een personen-detectiepoortje. Op aanwijzing van een beveiligingsmedewerker moet u uw tas en andere losse spullen in een bakje doen. Ook alle voorwerpen die metalen onderdelen hebben, moeten in een bakje (zoals laptops, mobiele telefoons en sleutels). Deze bakjes gaan daarna op een lopende band door de scanner. Uzelf moet door een detectiepoortje. Na het poortje kunt u uw spullen weer van de band halen.
  • Na de controle komt u in een wachtruimte binnen. Aan de rechterkant bevindt zich de informatiebalie. Hier meldt u zich aan. De medewerkers van de informatiebalie vertellen u bij welke zaal/ruimte u precies moet zijn. Komt u een document ophalen of voor bijvoorbeeld een apostille? Dan kunt u ook terecht bij deze informatiebalie.
  • De toiletten zijn te vinden in de gang die u ingaat als u de informatiebalie aan uw rechterhand houdt.
  • Als u rechts de gang in loopt, met de informatiebalie aan uw linkerhand, dan komt u bij de zalen waar de zittingen plaatsvinden. U neemt plaats in de wachtruimte bij de juiste zaal. Een bode geeft aan wanneer de zaak start en wijst u de weg in de zittingszaal.