Laden...

Gerechtsgebouw Lelystad van binnen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Midden-Nederland > Gerechtsgebouw Lelystad van binnen

Welkom bij rechtbank Midden-Nederland, locatie Lelystad

Hieronder wordt kort beschreven wat u bij uw bezoek aan rechtbank Midden-Nederland, locatie Lelystad kunt verwachten.

  • Als u het gebouw bent binnengekomen, komt u terecht bij de veiligheidscontrole. Voor de veiligheid van iedereen in het gebouw wordt hier uw tas en kleding gecontroleerd. Dit gebeurt aan de hand van deze huisregels.
    Net zoals dat op luchthavens gebeurt, is er een scanapparaat voor bagage en een personen-detectiepoortje. Op aanwijzing van een beveiligingsmedewerker moet u uw tas en andere losse spullen in een bakje doen. Ook alle voorwerpen die metalen onderdelen hebben, moeten in een bakje (zoals laptops, mobiele telefoons en sleutels). Deze bakjes gaan daarna op een lopende band door de scanner. Uzelf moet door een detectiepoortje. Na het poortje kunt u uw spullen weer van de band halen.
  • Na de controle meldt u zich aan de rechterkant bij de portiersloge. Op verzoek dient u hier een legitimatie te kunnen tonen.
  • Vervolgens gaat u door de draaideur en komt u in een hal terecht.
  • Aan de linkerkant van de hal is een lift die u naar de zittingszalen (eerste verdieping) of de wachtruimte Rechter Commissaris (benedenverdieping) brengt. De trappen naar boven en beneden bevinden zich in de hal direct tegenover de ingang.
  • Op de eerste verdieping bevindt zich direct aan uw linkerhand de bodebalie. Hier meldt u zich en de bode vertelt u bij welke zaal/ruimte u precies moet zijn.
  • Loopt u verder de hal in, dan bevindt de centrale balie zich meteen aan de linkerkant. Hier kunt u terecht voor informatie, het afgeven van stukken, en voor enkele administratieve zaken, zoals legaliseren, betalingen en hoger beroep.
  • Loopt u rechtdoor na de bodebalie, dan komt u uit bij de de zittingszalen en zittingsruimten waar de zittingen plaatsvinden. Nadat u bij de bodebalie bent doorverwezen neemt u plaats in de wachtruimte bij de juiste zaal. De bode geeft aan wanneer de zaak start en wijst u de weg in de zittingszaal.