Laden...

Gerechtsgebouw Utrecht van binnen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Midden-Nederland > Gerechtsgebouw Utrecht van binnen

Welkom bij rechtbank Midden-Nederland, locatie Utrecht

Hieronder wordt kort beschreven wat u bij uw bezoek aan rechtbank Midden-Nederland, locatie Utrecht kunt verwachten.

  • Als u het gebouw door de draaideur bent binnengekomen, komt u in de centrale hal terecht.
  • Aan de linkerkant van de hal is de koffieautomaat met een klein zitje, waar u koffie en thee kunt halen.
  • Na zeven meter vindt u aan uw rechterhand de Centrale informatiebalie. Hier meldt u zich aan bij binnenkomst. De medewerkers van de centrale informatiebalie kunnen u vertellen bij welke zaal/ruimte u precies moet zijn. Komt u een document ophalen of voor bijvoorbeeld een apostille? Dan kunt u ook terecht bij deze balie.
  • Aan de rechterkant bevindt zich, nog voor Centrale informatiebalie, een gang met meteen de veiligheidscontrole. Voor de veiligheid van iedereen in het gebouw wordt hier uw tas en kleding gecontroleerd. Dit gebeurt aan de hand van deze huisregels.
    Net zoals dat op luchthavens gebeurt, is er een scanapparaat voor bagage en een personen-detectiepoortje. Op aanwijzing van een beveiligingsmedewerker moet u uw tas en andere losse spullen in een bakje doen. Ook alle voorwerpen die metalen onderdelen hebben, moeten in een bakje (zoals laptops, mobiele telefoons en sleutels). Deze bakjes gaan daarna op een lopende band door de scanner. Uzelf moet door een detectiepoortje. Na het poortje kunt u uw spullen weer van de band halen.
  • Na de controle loopt u de gang door en komt u uit bij een 'pleintje' waar de zittingsruimten zijn. U meldt zich daar aan de linkerkant bij de bodebalie. De bode vertelt u in welke zaal/ruimte u precies moet zijn. Recht voor u zijn de toiletten. Achter u een koffieautomaat. Elke zittingszaal heeft een wachtruimte. De bode geeft aan wanneer de zaak start en wijst u, als het zover is, uw plaats in de zittingszaal.