Pers rechtbank Noord-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Bezoekinformatie > Pers rechtbank Noord-Nederland

Landelijke persinformatie

Deze persinformatie is aanvullend op de landelijke persinformatie.

 

Pers

De persvoorlichters van de Rechtbank Noord-Nederland zijn aanspreekpunt voor journalisten. Zij geven informatie over zittingen en uitspraken. Ook voor een toelichting van een persrechter kunt u contact opnemen met de persvoorlichters.

  • Perstelefoon: 06 31 01 36 78
  • E-mail: pers.rnn@rechtspraak.nl

Deze persinformatie is aanvullend op de landelijke persinformatie.

Perskamer

De gerechtsgebouwen in Assen, Groningen en Leeuwarden beschikken over een perskamer. Op vertoon van uw perskaart kunt u gebruik maken van deze kamer.

Zittingslijsten en inzage in stukken

U kunt een abonnement op de zittingslijsten en inzage in inleidende processtukken krijgen. Als u hier gebruik van wilt maken dan dient u het ‘Aanvraagformulier persfaciliteiten’ uit de Persrichtlijn 2013 in te vullen en op te sturen naar pers.rnn@rechtspraak.nl. Vergeet hierbij niet een kopie van uw perskaart en identiteitsbewijs bij te voegen.
 
De rechtbank legt, met uitzondering van de zaken die op wettelijke gronden achter gesloten deuren worden behandeld, dagvaardingen in strafzaken ter inzage in de perskamer. Bij voorlopige voorzieningen in bestuurszaken en bij kort gedingen bij privaatrecht gebeurt dit op aanvraag. Voor de zittingslijsten en dagvaardingen geldt een embargo tot het moment waarop met de openbare behandeling van de zaak is begonnen.

Beeldmateriaal

 

Aanmelden voor beeld- en geluidsopnamen

Het is verboden zonder toestemming van de persvoorlichters te fotograferen of beeld- en geluidsopnamen te maken. Als u opnamen wilt maken tijdens een zitting, dan dient u zich een dag voor de zitting, voor 12.00 uur aan te melden via pers.rnn@rechtspraak.nl.
Geef hierbij duidelijk aan om welke zitting het gaat, in welke hoedanigheid u wilt komen (bijvoorbeeld voor radio en/of tv) en de namen van de verslaggevers die aanwezig zijn bij de zitting. Geef expliciet aan wanneer u tijdens strafzaken opnamen wilt maken van de feitenbehandeling. U ontvangt een bevestiging.

Beeldbank

In de beeldbank vindt u vrij te gebruiken beeldmateriaal van bestuurders, woordvoerders en gebouwen van rechtbank Noord-Nederland.

Publicatie uitspraken

Uitspraken van de rechtbank vindt u hier: ‘Uitspraken’. Actuele uitspraken die niet gepubliceerd zijn, kunt u opvragen bij de persvoorlichters.
Uitspraken uit het verleden kunt u schriftelijk met motivering opvragen bij de persvoorlichters. Op grond van privacyoverwegingen kan een verzoek worden afgewezen.

Toelichting op uitspraken

Toelichting op vonnissen wordt gegeven door de persrechters. Zij zijn uitsluitend bereikbaar via de persvoorlichters.