Laden...

Persinformatie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Algemeen

Deze persinformatie van de rechtbank Oost-Brabant is aanvullend op de landelijke persinformatie. Ga naar landelijke persinformatie.

Bent u journalist en wilt u weten hoe een zaak is afgelopen? Wilt u opnamen maken of heeft u andere vragen voor een artikel of reportage? U kunt met al uw vragen terecht bij Communicatie van de rechtbank Oost-Brabant. 

Schrijvende pers

Journalisten zijn welkom zonder zich vooraf aan te melden.

Audiovisuele pers/fotografen

Opnamen

Om redenen van privacy is het verboden zonder toestemming te fotograferen of opnamen te maken in het Paleis van Justitie of gerechtsgebouw. Zie hiervoor ook de huisregels. U kunt voor het maken van beeld- en geluidsopnames tijdens een zitting uiterlijk 24 uur voor aanvang van die zitting telefonisch toestemming vragen aan Communicatie.

Beeldbank

In de beeldbank vindt u vrij te gebruiken beeldmateriaal van bestuurders, woordvoerders en gebouwen van rechtbank Oost-Brabant.

 

Interviews

Ook voor het aanvragen van interviews, opnamen in het gebouw, het maken van documentaires of voor informatie over de rechtbank, kunt u contact opnemen met Communicatie.

Voor algemene informatie over de rechtspraak kunt u zich wenden tot de Raad voor de rechtspraak, afdeling communicatie.

Perskamer

De rechtbank beschikt over een speciale ruimte voor de media. U kunt in deze perskamer gebruikmaken van telefoonlijnen (digitaal) en een ADSL-lijn. Er zijn tevens afsluitbare kluisjes. Er is gratis draadloos internet (wifi-netwerk) in de centrale hal en in de zittingszalen van het Paleis van Justitie. Journalisten kunnen voor wifi in de zittingszalen een inlogcode vragen bij de Centrale Informatiebalie.

Inzage informatie

Op vertoon van de Nationale perskaart van de NVJ krijgt u bij de Centrale Informatiebalie onder embargo inzage in de (concept)dagvaardingen van kort gedingen en de zittingen van de meervoudige kamer van Strafrecht. De informatie mag niet worden gekopieerd.

Opvragen van uitspraken

De rechtbank Oost-Brabant doet dagelijks uitspraken. Journalisten kunnen hierover bellen met Communicatie. Uitspraken in zaken die veel publiciteit trekken en/of juridisch interessant zijn, plaatst de rechtbank zo snel mogelijk op deze site onder uitspraken, vaak voorzien van publieksvriendelijke samenvattingen op deze site.

Abonnement op zittingslijsten

De rechtbank Oost-Brabant stelt zittingslijsten beschikbaar voor journalisten. Het is mogelijk een abonnement te nemen op de zittingslijsten van Bestuursrecht (voorlopige voorzieningen en beroepen), Strafrecht (politierechterzittingen en zittingen van de meervoudige kamer) en Civiel Recht (kantonzaken). Dit abonnement is gratis. Het aanvragen van dit abonnement kan met het aanvraagformulier persfaciliteiten (pdf, 580,4 KB).