Man veroordeeld voor drogeren en bespieden jonge vrouw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man veroordeeld voor drogeren en bespieden jonge vrouw
's-Herogenbosch, 11 november 2015

Een 49-jarige man uit Deurne is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 100 dagen, waarvan 50 dagen voorwaardelijk, en een taakstraf van 80 uur. De man drogeerde de vriendin van zijn dochter en bespiedde haar met een spycam.

De man deed in februari van dit jaar een kalmerend middel in de thee van de jonge vrouw waardoor zij buiten bewustzijn raakte. De verdachte verklaarde dat hij schrok van het effect dat het middel op het slachtoffer had en heeft haar vervolgens direct naar huis gebracht. De rechtbank acht bewezen dat de man zich, door de vrouw het middel te geven, schuldig maakte aan mishandeling.
Ook had de man een zogenaamde spycam geïnstalleerd in zijn badkamer, waarmee hij tussen januari 2011 en maart van dit jaar afbeeldingen maakte van het slachtoffer.

 
Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank mee dat het meisje zich in een afhankelijke positie van de man bevond. Hij maakte grote inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van het slachtoffer en tastte haar lichamelijke integriteit aan. In het voordeel van de verdachte weegt de rechtbank mee dat de man berouw toonde en de ernst van de feiten inziet. De mishandeling wordt hem bovendien op advies van een psycholoog in licht verminderde mate toegerekend. De rechtbank legt een deels voorwaardelijke celstraf op en koppelt daar een aantal bijzondere voorwaarden aan. Zo krijgt hij een contactverbod met het slachtoffer en moet hij zich in een kliniek laten behandelen voor obsessie en voyeurisme.

Uitspraken

Meest gelezen berichten