12 jaar cel na doodsteken vriendin in Almelo

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > 12 jaar cel na doodsteken vriendin in Almelo
Almelo, 15 december 2017

Een 30-jarige man is veroordeeld tot 12 jaar cel omdat hij zijn 29-jarige vriendin met een mes heeft doodgestoken in hun woning in Almelo op 9 oktober 2016. De rechtbank Overijssel kan niet vaststellen dat er sprake is van voorbedachte rade en spreekt de Almeloër vrij van moord.

Alternatief scenario verworpen

De rechtbank verwerpt het door de man geopperde alternatieve scenario waarin een ander het gedaan zou hebben. Het laat zich nauwelijks voorstellen dat in een periode van 11 minuten een ander dan deze verdachte ongezien naar de woning is gegaan, daar is binnengekomen zonder in te breken, de vrouw heeft omgebracht en weer is vertrokken. En dit alles terwijl hij dezelfde, niet veel voorkomende schoenen als de man droeg en dit alles zonder sporen achter te laten. 

Geen geheugenverlies

Ook het geclaimde geheugenverlies is niet waarschijnlijk. De deskundige die op dit gebied is ingeschakeld concludeerde dat de 30-jarige zijn geheugenverlies zeer waarschijnlijk veinst. De man heeft geen openheid van zaken willen geven over zijn betrokkenheid bij de dood van de vrouw, waarmee hij het verwerkingsproces bij de nabestaanden, die met onbeantwoorde vragen achterblijven, ernstig bemoeilijkt.

Onherstelbaar leed

Met dit vreselijke en onomkeerbare verlies is onherstelbaar leed en verdriet toegebracht aan de nabestaanden, die verder zullen moeten zonder hun dochter en zus. Dit is tijdens de zitting indringend naar voren gebracht door de moeder en vader van het slachtoffer.

Uitspraken

Meest gelezen berichten