Laden...

18 jaar cel voor doodslag op vrouw in Groningen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > 18 jaar cel voor doodslag op vrouw in Groningen
Zwolle, 12 maart 2024

De rechtbank Overijssel veroordeelt een 31-jarige man tot een gevangenisstraf van 18 jaar voor gekwalificeerde doodslag op een 70-jarige vrouw in Groningen. De man stak de vrouw en had het gemunt op haar geld en waardevolle spullen. De vrouw overleed later aan de gevolgen van het geweld. Naast de gevangenisstraf moet de man ruim 110.000 euro aan schadevergoeding betalen.

Geld en waardevolle spullen

In de middag van 31 januari 2023 troffen buurtbewoners de 70-jarige vrouw buiten haar woning aan met een steekwond in haar buik. De vrouw vertelde dat zij door een onbekende man gestoken was. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht waar zij met spoed geopereerd werd en op de intensive care moest verblijven. Uit de verklaring van de man is gebleken dat hij naar de woning van de vrouw ging om haar te beroven van geld en waardevolle spullen. Mocht de vrouw de deur open doen, dan zou hij haar gelijk neersteken en de woning binnen gaan. Met het neersteken van de vrouw wilde de man ervoor zorgen dat de vrouw zich niet kon verzetten, zodat hij verder kon gaan met het wegnemen van geld en waardevolle spullen van de vrouw. Op het moment dat de vrouw de deur open deed, is verdachte de woning binnengedrongen en heeft hij haar in de buikstreek gestoken. Toen zij begon te schreeuwen en er buren naar buiten kwamen, heeft de man niet naar de vrouw omgekeken en de woning verlaten.  

Gekwalificeerde doodslag

Het geweld waaraan de vrouw is overleden, is door de man gepleegd met het oogmerk de diefstal voor te bereiden. De doodslag staat in onmiddellijk verband met de diefstal die de man wilde plegen. Dat maakt dat de rechtbank gekwalificeerde doodslag wettig en overtuigend bewezen acht.

Uitspraken