3 jaar cel en tbs met voorwaarden voor Utrechtse ontuchtpleger

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > 3 jaar cel en tbs met voorwaarden voor Utrechtse ontuchtpleger
Zwolle, 02 februari 2016

Een 47-jarige man uit Utrecht is door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot 3 jaar cel en tbs met voorwaarden voor onder meer het voorbereiden van ontuchtige handelingen bij een 13-jarig meisje en het daadwerkelijk plegen van ontucht bij een ander 13-jarig meisje.

Hij probeerde ook via e-mail andere minderjarige meisjes te bewegen tot betaalde seks. Daarnaast had hij een grote hoeveelheid kinderporno in zijn bezit. De man is opgepakt dankzij het programma ‘Undercover in Nederland’. Hij is verminderd toerekeningsvatbaar.

Dreigmails

Via dreigmails probeerde hij een viertal jonge meisjes via te dwingen dat zij naaktselfies naar hem op zouden sturen. De man dreigde in deze e-mails dat hij de naasten van deze meisjes wat aan zou doen.

Uit de slachtofferverklaring van één van deze meisjes en haar ouders blijkt dat deze feiten een grote impact hebben gehad. Nadat het meisje de dreigmail had ontvangen, regeerden een aantal maanden gevoelens van angst en machteloosheid binnen het gezin.

Undercover

Via het TV-programma ‘Undercover in Nederland’ liep hij tegen de lamp en kon hij door de politie worden aangehouden. Hij dacht dat hij met een 13-jarig meisje had afgesproken om seks te hebben in een hotel in Zwolle. In werkelijkheid had hij contact met een medewerker van het programma.

​Behandeling noodzakelijk

De rechtbank stelt vast dat verdachte verminderd toerekeningsvatbaar is. Een klinische behandeling is noodzakelijk vanwege de ernst van zijn stoornis en het hoge recidivegevaar als hij onbehandeld in de maatschappij terugkeert.

Uitspraken

Meest gelezen berichten