Aantal werkplekken rechtbank in Zwolle blijft voorlopig buiten gebruik

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Aantal werkplekken rechtbank in Zwolle blijft voorlopig buiten gebruik
Zwolle, 23 februari 2018

Een aantal plekken op de kantooretages van het gerechtsgebouw in Zwolle blijft voorlopig buiten gebruik. Op 14 februari werden twee kantooretages uit gebruik genomen naar aanleiding van de uitkomsten van een onderzoek naar de vloerconstructie. Uit nader onderzoek blijkt dat een aantal plekken eerst versterkt moeten worden voordat deze weer in gebruik genomen kunnen worden.

Onderzoek

In de afgelopen dagen zijn de vloeren van de vierde en vijfde verdieping en ook het dak geïnspecteerd door een ingenieursbureau. De uitkomsten van deze inspectie zijn vervolgens beoordeeld door het Rijksvastgoedbedrijf en de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Zwolle. Het Rijksvastgoedbedrijf benadrukt dat het hele gebouw veilig is, alleen is het advies om de kwetsbare plekken uit voorzorg niet te gebruiken totdat deze zijn versterkt. Ook deze ruimtes zijn weliswaar veilig, maar om zeker te zijn dat deze ruimtes ook geschikt zijn voor zwaardere belasting moeten deze eerst versterkt worden.

Tijdelijke werkplekken

Nadat op 14 februari een aantal etages uit gebruik is genomen, zijn direct alternatieve werkplekken ingericht elders in het gerechtsgebouw. Daarnaast is aan medewerkers gevraagd om, indien mogelijk, meer thuis te werken of op een andere locatie van de rechtbank te werken. Voorlopig blijven deze tijdelijke werkplekken in gebruik. In de tussentijd wordt onderzocht op welke manier de vierde en vijfde verdieping weer in gebruik genomen kunnen worden, met uitzondering van de aangewezen kwetsbare plekken.

Openbaar gebied blijft open

Uit eerder onderzoek kwam al naar voren dat de eerste drie verdiepingen van het gerechtsgebouw aan alle eisen voldoen. Bij de vloeren van deze verdiepingen is een andere constructie gebruikt. Bij deze vloeren speelt deze problematiek dan ook niet en deze delen van het gebouw kunnen ook gewoon volledig gebruikt worden. Datzelfde geldt ook voor het oude gerechtsgebouw, het openbaar toegankelijk deel van de rechtbank en de parkeerkelder.

Uitspraken

Meest gelezen berichten