Beslag op monstertruck Haaksbergen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Beslag op monstertruck Haaksbergen
Almelo, 02 februari 2015

De voorzieningenrechter oordeelt dat de Stichting Waarborgfonds Motorverkeer beslag mag leggen op de monstertruck van het ongeluk in Haaksbergen. Dat is de uitkomst van een op de zitting gesloten compromis tussen het waarborgfonds en de bestuurder.

Tijdens de stuntshow op 28 september 2014 reed de bestuurder het publiek in. Hierbij zijn drie personen om het leven gekomen en tientallen personen gewond geraakt. In verband met het strafrechtelijk onderzoek is de monstertruck nu onder strafrechtelijk beslag van het Openbaar Ministerie.

Compromis

Tijdens de zitting van 29 januari zijn het waarborgfonds en de bestuurder tot een compromis gekomen. Als het strafrechtelijk beslag op de monstertruck wordt opgeheven of als het voertuig niet verbeurd wordt verklaard na de strafzaak, mag het waarborgfonds beslag leggen op de monstertruck. De bestuurder mag dan de monstertruck gebruiken om zijn bedrijf in binnen- en buitenland uit te oefenen.

Het waarborgfonds liet de eis vallen om het voertuig onder eigen bewaring te hebben. Dat zou betekenen dat -naast de waardevermindering- het waarborgfonds zelf verantwoordelijk zou worden voor de opslag en het eventuele onderhoud.

Uitspraken

Meest gelezen berichten