Laden...

Broers bestraft voor zwaar mishandelen buurman in De Krim

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Broers bestraft voor zwaar mishandelen buurman in De Krim
Zwolle, 05 augustus 2021

Omdat zij dachten dat hij katten had vergiftigd, sloegen en trapten twee broers op 16 april 2021 in De Krim (gemeente Hardenberg) de buurman van de oudste broer in elkaar. Het 65-jarige slachtoffer belandde met zware verwondingen in het ziekenhuis en revalideert nog steeds. De rechtbank veroordeelt de broers tot een celstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar en bijzondere voorwaarden.

Vreesde voor het leven

De broers (35 en 37 jaar) reden samen onder invloed van alcohol naar het huis van de buurman, gingen het erf op en vernielden het raam van de voordeur. Toen de buurman poolshoogte kwam nemen werd hij zwaar mishandeld door de mannen. Een ooggetuige die op de pijnkreten afkwam vreesde dat zij de man zouden doodschoppen. De gealarmeerde politie moest de jongste broer van het slachtoffer af trekken.

Volstrekt onacceptabel

Dat de buurman iets te maken had met de vergiftigde katten is niet gebleken. En ongeacht of deze verdenking op enige waarheid berust, is het gedrag van de broers volstrekt onacceptabel. Dat zij op deze manier het recht in eigen hand namen rekent de rechtbank hen aan. Omdat ze de man zo lang en zo zwaar mishandelden krijgen ze een hogere straf opgelegd dan de officier van justitie eiste. Daarnaast moeten ze een schadevergoeding aan de buurman betalen van ruim 12.000 euro en krijgen ze een contact- en locatieverbod. De oudste broer is na het incident vertrokken uit De Krim.

Uitspraken