Laden...

Café Nijverdal terecht gesloten na geweldsincident

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Café Nijverdal terecht gesloten na geweldsincident
Zwolle, 24 juni 2020

De burgemeester van Hellendoorn mocht café de Kachel in Nijverdal afgelopen weekend voor een week gedwongen laten sluiten. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel bepaald in een procedure tussen het café en de gemeente Hellendoorn. De burgemeester heeft besloten het café voor een week te sluiten na een geweldsincident afgelopen weekend.

Agent kreeg klap

Na een melding van geluidsoverlast zijn twee politieagenten in de nacht van zaterdag op zondag naar het café toegegaan. Op het terras zat een groep personen, terwijl het sluitingsuur al was overtreden. Terwijl de agenten daar waren werden zij belaagd door een klant die een klap heeft uitgedeeld aan één van de agenten, waardoor deze even het bewustzijn verloor. De voorzieningenrechter volgt het oordeel van de burgemeester. Ook de voorzieningenrechter is van oordeel dat de uitbater van het café geen de-escalerende houding heeft getoond. Het café moet gesloten blijven tot maandag 29 juni 22:00 uur.

Uitspraken