Laden...

Celstraffen voor poging doodslag en mishandeling op station Borne

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Celstraffen voor poging doodslag en mishandeling op station Borne
Almelo, 13 juni 2023
De rechtbank Overijssel veroordeelt een 58-jarige man tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar voor poging doodslag door het slachtoffer van het perron op het spoor te duwen. Twee mannen van 47 en 44 jaar worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden voor openlijke geweldpleging in de trein en op het perron. Het daarbij telkens om hetzelfde slachtoffer. De drie mannen samen moeten naast de gevangenisstraf ook een schadevergoeding betalen van ruim 8.000 euro.

Afbeelding ter illustratie

Mishandeling in de trein

Op 22 januari 2023 ontstaat er in de trein van Enschede naar Zwolle een woordenwisseling tussen de drie dronken mannen en een jonge vrouw. Het slachtoffer neemt het voor de vrouw op, waarna twee van de mannen het slachtoffer mishandelen in de trein. Na het eerste geweldsincident, bespraken de drie mannen zonder enige terughoudendheid of zelfreflectie hoe zij het slachtoffer in Borne te grazen zouden nemen. Het slachtoffer stapte op het station in Borne uit, waarna zij hem achtervolgden. Hier werd hij opnieuw door de twee mannen aangevallen.

Duw op het spoor

Toen het slachtoffer, na de tweede aanval, was opgekrabbeld en gedesoriënteerd over het perron liep, was het nog niet genoeg. De 58-jarige man gaf hem een harde duw waardoor hij op het spoor viel. Eén minuut en 44 seconden nadat het slachtoffer op de rails viel, reed er een doorgaande trein over datzelfde spoor. In die korte tijd is het slachtoffer door omstanders van het spoor gehaald. De drie mannen hielpen niet en stonden toe te kijken terwijl anderen het gewonde slachtoffer van het spoor haalden. 

Uitspraken