Geen bouw ‘insecthuis’ Albergen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Geen bouw ‘insecthuis’ Albergen
Almelo/Zwolle, 15 januari 2015

In Albergen (gemeente Tubbergen) is een bouwvergunning aangevraagd voor het realiseren van een kunstwerk in de vorm van een insect, het insecthuis, met daarin een woonhuis. Het college van B&W neemt het projectbesluit en verleent de bouwvergunning. Maar aan beide besluiten is het voorschrift verbonden dat het verboden is het bouwwerk als woonhuis te gebruiken totdat de bestemming van het bouwwerk is veranderd door de gemeenteraad.

De gemeenteraad van Tubbergen wijzigt de bestemming niet. Dat betekent dat het huis wel als kunstwerk gebouwd worden, maar niet mag worden bewoond. De omwonenden zijn tegen de bouw en gaan naar de rechtbank.


De rechtbank concludeert dat het projectbesluit van B&W niet genomen had kunnen worden. Als gevolg daarvan kan de op het projectbesluit gebaseerde bouwvergunning ook niet blijven bestaan. De rechtbank vernietigt de bestreden besluiten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten