Laden...

Gerechtsgebouw Zwolle zet deur op kier tijdens Open Monumentendag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Gerechtsgebouw Zwolle zet deur op kier tijdens Open Monumentendag
Zwolle, 07 september 2021

Aanstaande zaterdag 11 september gaat in het gerechtsgebouw Zwolle tussen 10.00 en 15.00 uur de voordeur op een kier. Het is dan Open Monumentendag. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de oude rechtbank en het nieuwe deel. Vanwege de coronamaatregelen is het programma bescheiden en sober.

Doorstroming

In verband met coronamaatregelen is het een sobere openstelling. Doorstroming van het publiek is belangrijk en er mogen maximaal 50 personen tegelijk binnen zijn. Dat is één van de redenen waarom er bijvoorbeeld, in tegenstelling tot andere jaren, geen (gast)optredens zijn van rechters of zangkoren.

Bonnefooi

Aan de andere kant, het is sinds de uitbraak van corona de eerste keer dat publiek zomaar naar binnen kan. Door de maatregelen is publiek op zittingsdagen beperkt toegestaan bij zittingen, partijen gaan voor, en moet iedereen zich van te voren aanmelden. Maar deze zaterdag 11 september kan iedereen tussen 10.00 en 15.00 uur – in beperkte mate – weer op de bonnefooi naar de rechtbank komen.

Bekijk het hier het hele programma van de Open Monumentendag in Zwolle.

Uitspraken