Laden...

Het demonstratierecht staat centraal tijdens de Juridische Publieksacademie op 20 april 2023

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Het demonstratierecht staat centraal tijdens de Juridische Publieksacademie op 20 april 2023
Zwolle, 21 maart 2023

'Het demonstratierecht staat onder druk' is het thema van de Juridische Publieksacademie op donderdag 20 april bij de rechtbank in Zwolle. Staat het demonstratierecht onder druk? Prof. mr. dr. Jan Brouwer en burgemeester van Dronten drs. Jean Paul Gebben hierover in gesprek.

Sprekers

Prof. mr. dr. Jan Brouwer studeerde rechten en geschiedenis in Groningen. Hij is directeur van het centrum voor openbare orde en veiligheid van de Rijksuniversiteit Groningen en publiceert regelmatig over actuele problemen inzake het recht tot betogen. Drs. Jean Paul Gebben studeerde bestuurskunde aan de Unversiteit Twente en bekleedde diverse functies in de gemeenten Kampen, Raalte, Enschede en Zwolle. Sinda 14 juni 2019 is hij burgemeester van Dronten.

Voor wie?

De Juridische Publieksacademie is iedereen die op enigerlei wijze betrokken en geïnteresseerd is in het onderwerp demonstratierecht van harte welkom.  

De Juridische Publieksacademie is een initiatief van de rechtbank Overijssel, Hogeschool Windesheim en het Zwolsch Juridisch Genootschap. Twee keer per jaar organiseren deze organisaties samen een informatieve bijeenkomst over een actueel, juridisch thema.

Waar en wanneer?

Bekijk hier de uitnodiging voor de Juridische Publieksacademie.

Uitspraken