Laden...

Hondenfokker veroordeeld voor verwaarlozen honden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Hondenfokker veroordeeld voor verwaarlozen honden
Zwolle, 30 september 2019

Een hondenfokker uit Lettele krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden, met een proeftijd van 3 jaar en een taakstraf van 180 uur voor het verwaarlozen van zijn honden. Tijdens de proeftijd mag de 54-jarige man bedrijfsmatig geen dieren houden. Daarnaast legt de rechtbank zijn onderneming voor 1 jaar stil. Met deze straf wil de rechtbank voorkomen dat de man in de toekomst nog eens in de fout gaat als hij dieren houdt.

Foto ter illustratie

Erbarmelijke omstandigheden

Er is sprake van een slecht gerund bedrijf, waarin de honden onder erbarmelijke omstandigheden hebben geleefd. Zo konden niet alle honden bij het water komen en waren de verblijven sterk vervuild. Zo was er een hond met fysieke klachten die niet de nodige onmiddellijke zorg kreeg. Veel honden waren angstig en gestrest. Daarnaast voldeed zijn bedrijf niet aan de wettelijke eisen waaraan de inrichting moest voldoen.

Media-aandacht

De aandacht van de media vormt geen aanleiding om tot een lagere straf te komen. De rechtbank begrijpt dat dit veel impact heeft op het familieleven en dat de man dit als stressvol ervaart. Toch heeft de man dit voor een groot deel over zichzelf afgeroepen. Bovendien kon hij na de eerste controle voorkomen dat een volgende controle opnieuw slecht zou aflopen, met alle publiciteit die daarbij volgt.

Uitspraken