Laden...

Jeugddetentie en jeugd-tbs voor doodsteken 19-jarige in Den Ham

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Jeugddetentie en jeugd-tbs voor doodsteken 19-jarige in Den Ham
Almelo, 15 maart 2019

Een 19-jarige man is veroordeeld tot 2 jaar jeugddetentie en jeugd-tbs voor het doodsteken van een 19-jarige man in Den Ham. Tijdens een verjaardagsfeestje op 31 maart 2018 kreeg de toen 18-jarige man ruzie met het slachtoffer en stak hem meerdere keren met een mes. Het slachtoffer overleed later aan zijn verwondingen.

Jeugdstrafrecht

De rechtbank neemt de adviezen van de deskundigen over en past het jeugdstrafrecht toe. De man loopt door zijn identiteitsproblematiek achter op zijn kalenderleeftijd. Vanwege de vastgestelde ernstige persoonlijkheidsproblematiek en om herhaling te voorkomen is een langdurige en intensieve behandeling nodig in het kader van de PIJ-maatregel (jeugd-tbs).

Groot verdriet

De man heeft door zijn daad de familie en vrienden van het slachtoffer onherstelbaar leed toegebracht. De ouders en zus van het slachtoffer brachten in hun slachtofferverklaringen op indrukwekkende wijze naar voren tot welk groot verdriet dit heeft geleid. De dood van hun zoon en broer heeft hun leven volledig ontwricht.

Schadevergoedingen

Naast de jeugddetentie en PIJ-maatregel is de man veroordeeld tot het betalen van schadevergoedingen aan de familie van het slachtoffer van in totaal ruim 17.100 euro voor onder andere de begrafeniskosten.

Uitspraken